Londra’da 4 Haftalık Eğitim! Sadece 999 Pound’dan Başlayan Fiyatlarla 🎉🚀🎉

English Time
30th anniversary

YDS Sınavı Ne Kadar?

slug-header-image

YDS SINAVI NE KADAR

YDS Ne İşe Yarar?

YDS, iki yıl aralıkla ÖSYM tarafından düzenlenen dil seviyesini belirleme sınavıdır. Genel olarak yüksek lisans yapmak isteyenler giriyor olsa da iş alımında da istenilen bir sınavdır. Dilinizin olmasını isteyen kurumsal şirketler, genellikle YDS’den 60 üzeri puan almanızı beklerler. Hatta bu durum, bakanlıkta staj yapmak isteyenlerin de karşılaştığı bir şeydir. Yalnızca YDS’den 60 puan üzeri yapmış olan kişiler stajyer olarak kabul edilirler. YDS; başta İngilizce, Almanca ve Fransızca olmak üzere birçok dilde gerçekleşmektedir. İstediğiniz dil için sınava girebilir, seviyenizi ÖSYM tarafından hazırlanmış bu sınav ile belgeleyebilirsiniz.

YDS Sınav İçeriği Nasıldır?

YDS, 80 adet seçmeli sorudan oluşan bir sınavdır. Her doğru cevaplandırılan soru, adaya 5 puan kazandırır. Üniversiteye, liseye geçiş sınavı gibi yanlış sorular doğru cevaplandırılan soruları götürmez. Sorular; sosyal, fen ve sağlık konuları üzerine yoğunlaşır. Çoktan seçmeli (beş şık) halinde olan sorular, genellikle uzun paragraf halindedir. Bu nedenle sınav süresi de uzundur. 80 soruluk YDS sınavına girecek adaylara 180 dakika süre verilir. Adaylar, her soruya yaklaşık 2.5 dakika ayırabilirler.

YDS Puanlama Sistemi Nasıldır?

YDS’de her soru 5 puandır ve 100 üzerinden puanlama sistemine sahiptir. Adayların aldığı puanlar harf derecesiyle derecenlendirilir.

-90 – 100 arasındaki puanlar (A),

-80 – 89 arasındaki puanlar (B),

-70 – 79 arasındaki puanlar (C),

-60 – 69 arasındaki puanlar (D),

-50 – 59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak değerlendirilecektir.

 

YDS Sınavının Fiyatı Ne Kadardır?

YDS sınavının başvuruları 19-26 Şubat 2020 tarihlerinde alınacaktır. YDS başvuru, sınav fiyatı ise 130 TL’dir. YDS sınav ücretini ödemek için son ödeme günü 27 Şubat'tır. Geç ödenen sınav fiyatı ise biraz daha fazla olup, 195 TL’dir.

YDS Sınavı Ne Kadar Sürüyor?

YDS 2020, 27 Eylül saat 10:00’da gerçekleşecek. Zaten her yıl bu saat genelde 10.00 olarak belirleniyor. Adaylar sınav yapılacak binaya girdikten 15 dakika sonra sınav başlatılıyor. YDS soruları okuduğunu anlama ve buna göre cevaplama üzerine bir mantıkla sınav soruları hazırladığı için sınav soruları paragraflar halinde adayların karşısına çıkıyor. ÖSYM paragrafların uzunluğunu düşünüyor olsa gerek ki, sınav süresi 180 dakika olarak belirlenmiş. 80 seçmeli sorudan oluşan YDS, 3 saatlik bir sınav süresinin ardından sona eriyor. Soru başına yaklaşık 2.5 dakika süre düşüyor, diğer sınavları (Üniversiteye geçiş sınavı, liseye geçiş sınavı) düşünecek olursak bu süre adaylar için oldukça makul diyebiliriz. Saat 10:15’de başlayan sınav, 13:15’de sona eriyor.

YDS’ye Kimler Girebilir?

ÖSYM’nin koyduğu ilk şart adayların en az okudukları bölümün 3. Veya 4. Sınıfınfa olmaları gerektiğidir. Bu şart karşılanmadığı sürece YDS’ye girmeniz mümkün değildir. Bunun haricinde kimler YDS’ye girebilir?

-TUS ya da DUS  sınavlarına girecek olan adaylar

-Doçent, doktora ve sanatta yeterlik adayları.

-Yüksek lisans programlarına girecek lisans programı mezunları.

-Bir kamu kurumunda çalışmakta olup  yurtdışı görev vs. nedeniyle yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyen adaylar YDS’ye girebilirler.

Detaylı Bilgi İçin

Hemen Doldur!

BLOG

Usta Kalemlerden Yazılar

Blog bulunamadı

ara
yaz

Türkiye'nin en büyük ve öğrencisine en çok değer veren kurumu