Londra’da 4 Haftalık Eğitim! Sadece 999 Pound’dan Başlayan Fiyatlarla 🎉🚀🎉

English Time
30th anniversary

YDS Nedir?

slug-header-image

YDS NEDİR?

YDS Nedir? YDS Sınavı, her yıl düzenli olarak ÖSYM tarafından gerçekleştirilen bir Yabancı Dil Sınavıdır. YDS Sınavı yalnızca tek bir oturumda gerçekleştirilmektedir ve sınava girmiş olan adaylara yabancı dil bilgilerini ölçmeyi amaçlayan ve belli başlı bölümlerden oluşan sorular sorulmaktadır. 80 sorudan oluşmakta olan Yabancı Dil Sınavı’nda süre ise 150 dakika olarak belirlenmiştir. YDS’de okuduğunu anlama yetisini ölçmek amaçlı yerleştirilmiş olan paragraf soruları, dilbilgisini ölçmek için yerleştirilmiş olan gramer soruları, kelime bilgisi soruları ve çeviri soruları gibi bazı bölümler yer almaktadır. YDS Nedir? YDS hakkında bilinmesi gereken her şeyi yazımızda bulabilirsiniz. 

YDS nedir? Yılda kaç kez yapılır? Yabancı Dil Sınavı yılda 3 kez gerçekleştirilir. Yılın ilk sınavı yani “İlkbahar YDS” (YDS/1 şeklinde de geçmektedir), yılın ikinci sınav “Sonbahar YDS” (yani YDS/2) ve yılın son yani üçüncü sınav “Kış YDS” (YDS/3) şeklinde belirlenmiştir.

YDS’YE KİMLER GİREBİLİR?

- Doktora, Doçent, sanatta yeterlik adayları YDS sınavına girebilmektedirler.

- Yüksek lisans programlarına başvuruda bulunacak olan lisans programı mezunları YDS’ye girebilirler.

- Lisans programı son sınıf öğrencileri ya da üçüncü sınıfta okumakta olan öğrencilerden, yüksek lisans veya doktora yapmak isteyen öğrenciler.

- Bir kamu kurumu içerisinde çalışmakta olan ve yurtdışı görevi, dil tazminatı vb. sebepler ile yabancı dil bilgisi seviyesinin hangi düzeyde olduğunu belirlemek ve bunu belgelemek isteyen herkes.

- Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) veya Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavına (DUS) girmek için aday olan kişiler.

- Kamu personeli olmak amacı ile KPSS'ye girmek için aday olmuş kişilerden, çalışmayı talep ettikleri kamu kurumlarının istekleri doğrultusunda yabancı dil bilgisi eviyesini belirlemek ve bunu belgelemek isteyen herkes.

- Bir kamu kurumunda çalışmamakta olan veya bir kamu kurumunda çalışmayı amaçlamıyor olsa bile yabancı dil bilgisi seviyesini ölçmeyi amaçlayan bütün üniversite mezunları ya da öğrencileri YDS sınavına girebilmektedirler.

YDS SINAVININ ÜCRET ÖDEMESİ NASIL YAPILMAKTADIR?

YDS sınavının ücretleri ÖSYM'nin internet sayfasında bulunmakta olan "ödemeler" isimli bölümde kredi kartı ya da banka kartı aracılığı ile, takvimde belirlenen başvuru süresi içerisinde yatırılmaktadır. Bunun yanı sıra bir bankaya giderek ya da internet bankacılığı aracılığı ile de sınav ücretlerinizi kolaylıkla ödeyebilirsiniz.

YDS SINAVINA GEÇ BAŞVURU ALINIYOR MU?

Evet, ÖSYM’nin her sınavında olduğu gibi YDS Sınavında da geç başvurular alınmaktadır, bunun için belli tarihler vardır. Belirlenen bu tarihler içerisinde geç başvuru yapılabilir. ÖSYM, normal başvuru sürelerini kaçırmış olan adaylara yeniden sınava başvurma hakkını tanır. Buna “geç başvuru” ismi verilmektedir ve geç başvuru ücreti ise 180 TL olarak belirlenmiştir.

YDS PUANININ GEÇERLİLİK SÜRESİ

Akademik kadrolara başvuruda bulunmayı isteyen herkes için YDS puanının bir geçerlilik süresi bulunmamaktadır. Bunun dışında dil tazminatı için YDS puanını kullanmak isteyen herkesin bu sınav puanını kullanma süreleri 5 yıldır. Ayrıca ÖSYM kurumlara YDS sınavlarının geçerliliği ile ilgili süre belirleme yetkisini vermiştir. Bu nedenle başvuru yapmak istediğiniz kurumun talep ettiği geçerlilik süresini ayrıca öğrenmeye dikkat edin.



Detaylı Bilgi İçin

Hemen Doldur!

BLOG

Usta Kalemlerden Yazılar

Blog bulunamadı

ara
yaz

Türkiye'nin en büyük ve öğrencisine en çok değer veren kurumu